Kromě pečení sladkostí a výroby domácích belgických pralinek také několikrát týdně peču kváskový celozrnný chléb. Chcete-li s pečením kváskového chleba začít a nemáte kvásek nebo nevíte jak, napište. Trochu kvásku Vám ráda předám a radu ohledně pečení chleba také. A pokud budu mít čerstvě upečeno, tak i krajíc nebo dva na cestu.
Štítky
Recepty
FRANCOUZSKÝ CITRONOVÝ KOLÁČ
06.05.2014 18:54
Další z mých oblíbených francouzských koláčů a tedy další kalorická dobrota plná másla, šlehačky a vajec. Pokud si příliš nepotrpíte na sladké, ale dáváte přednost kyselkavé chuti citronů, tento koláč si zamilujete. Koláč je sytý, ale osvěžující - zvláště pak v horkých letních...
MAKRONKY S KARAMELEM A SLANÝM MÁSLEM
25.04.2014 19:08
Na první pohled se může kombinace sladkého karamelu a slaného másla jevit poněkud zvláštně. Ale to jen na první pohled a nanejvýš do ochutnání prvního sousta. Makronky se slaným karamelovým máslem totiž patří mezi léta prověřenou klasiku.
A pokud vám po naplnění makronek a současně...
ŠPALDOVÁ BÁBOVKA S MANDLEMI
18.04.2014 19:28
Poctivá třená bábovka plná mandlí. Přidávám do ní mandlový likér Amaretto, který chuť mandlí ještě lehce zvýrazní.
Mouku jsem opět použila celozrnnou špaldovou, která se na třené těsto skvěle hodí. V jejím případě však přidávám do třeného těsta kypřicí prášek, protože celozrnná...
KÁVOVÝ DORT S OŘECHY A MASCARPONE
03.04.2014 19:43
Kávový dort s ořechy a krémem z mascarpone občas upeču pro tchyni, protože ta má kávové dezerty obzvláště ráda. Jednou za čas ale není na škodu si jej upéct pro sama sebe – jen tak pro radost a chuť. V dortu je spousta ořechů, které se skvěle doplňují s kávovou příchutí.
Máslový...
FRANCOUZSKÝ HRUŠKOVÝ KOLÁČ
26.03.2014 19:36
Pro francouzskou kuchyni mám slabost. A to velkou. Na francouzské dezerty a koláče je většinou potřeba spousta másla, cukru, šlehačky a vajíček, už jen proto musí být výsledek skvělý. A ani tento hruškový koláč není výjimkou. Na rozdíl od většiny francouzských receptů je jeho příprava...
SLADKÁ RÝŽE S VIŠNĚMI V KARAMELU A ČOKOLÁDOU
20.02.2014 18:44
Sladká rýže nemusí být jen tvrdá a dusivá hmota v podobě rýžového nákypu ze školní jídelny! Kdepak, sladkou rýži si můžete připravit i jemnou, smetanovou, krémovou – prostě k sežrání.
V případě sladké rýže a rýžových nákypů je tím nejdůležitějším – jak překvapivé!...
ČOKOLÁDOVÁ PĚNA S POMERANČOVÝM LIKÉREM
29.01.2014 19:58
Francouzská čokoládová pěna – lahodná, jemná a současně zatraceně sytá. I když už budete mít dost a budete funět a hekat, stejně ji nedokážete odložit stranou a dojíst později. Dokonce ani můj manžel, který se čokoládě svědomitě vyhýbá, není schopen odmítnout. Je tedy pochopitelné, že my,...
CRÈME BRÛLÉE
30.12.2013 17:53
Crème brûlée – dezert, o který se nehodlám dělit. S nikým. Bez výjimky. Ne, ani s mým manželem ne. Naopak, ještě na něj dělám smutné oči, abych dostala i jeho, samozřejmě nejlépe celou :o) porci. Jenže manžel už mě za ty roky zná a má mě v tomto směru dokonale přečtenou....
OŘECHOVÉ KŘUPINKY
16.12.2013 21:03
Ořechové křupinky nemusíte péct jen o Vánocích, smlsnout si na nich můžete během celého roku. Jejich příprava je nadmíru snadná - pokud nezapomenete plech včas vytáhnout z trouby, ani snad nemůžete nic zkazit. Nádobí taky moc nezašpiníte. Surovin je potřeba jen pár a všechny je...
POMERANČOVÉ SUŠENKY S MANDLEMI A ČOKOLÁDOU
02.12.2013 19:00
Zcela jednoduché, a přitom úžasně voňavé pomerančové sušenky - skvělé jako vánoční cukroví nebo jen tak k odpolední kávě. Pomerančová kůra, likér Grand Marnier a mandlová mouka posunou obyčejné linecké těsto o několik řádů výš. Při použití celozrnné špaldové mouky se lze navíc tvářit, že...