Kromě pečení sladkostí a výroby domácích belgických pralinek také několikrát týdně peču kváskový celozrnný chléb. Chcete-li s pečením kváskového chleba začít a nemáte kvásek nebo nevíte jak, napište. Trochu kvásku Vám ráda předám a radu ohledně pečení chleba také. A pokud budu mít čerstvě upečeno, tak i krajíc nebo dva na cestu.
Štítky
Recepty
ČOKOLÁDOVÝ DORT S MANDLEMI
21.11.2013 18:58
Co mně nejvíc zvedne náladu v těchto sychravých a pošmourných podzimních dnech? Přece čokoláda! A co je ještě lepší než čokoláda? Čokoládový dort! Jednoduchý a přitom neskutečně dobrý, neskutečně sytý a hlavně - neskutečně čokoládový dort!
Na jeho přípravu použijte...
OŘECHOVÝ KOLÁČ S JAVOROVÝM SIRUPEM
18.11.2013 18:31
Ořechový koláč s javorovým sirupem prostě musí být dobrý už jen proto, že je plný ořechů, másla a samozřejmě javorového sirupu. Základ tvoří korpus z lineckého těsta. Raději používám celozrnnou špaldovou mouku, koláč je tak o trochu zdravější i sytější. Oříšková chuť špaldy navíc skvěle...
PANNA COTTA S ŘECKÝM JOGURTEM, VANILKOU A JAHODAMI
14.11.2013 20:14
Panna cotta je jedním z nejznámějších italských dezertů a v překladu znamená "vařená smetana". Jde vlastně jen o smetanu svařenou s mlékem, cukrem, želatinou a vanilkou. Horký krém se poté vlije do formiček, nechá ztuhnout a podává se s ovocnou omáčkou nebo polevou (čokoládovou,...