sladkadvojtecka@email.cz

Jeden kousek nestačí ...

Kromě pečení sladkostí a výroby domácích belgických pralinek také několikrát týdně peču kváskový celozrnný chléb. Chcete-li s pečením kváskového chleba začít a nemáte kvásek nebo nevíte jak, napište. Trochu kvásku Vám ráda předám a radu ohledně pečení chleba také. A pokud budu mít čerstvě upečeno, tak i krajíc nebo dva na cestu.

Návody

MAKRONKY

24.04.2014 18:22
Makronky – to jsou lehké a nadýchané mandlové pusinky s náplní. Malinko křupavé na povrchu, jemné uvnitř. Téměř každého nadchnou tak, že už se jich nedokáže vzdát a vyžaduje další a další kousek (jen můj manžel po ochutnání 15 druhů makronek od pařížského makrónkového krále Pierra Hermého...

VANILKOVÉ MÁSLO

12.03.2014 18:27
S domácím máslem je to skoro jako se vším ostatním. Jeho výroba zabere trochu času, zamastíte si ruce (případně i tvář, oblečení, půlku kuchyně …) a v obchodě jej pořídíte levněji. Ale – chuti čerstvě stlučeného másla se nemůže rovnat ani máslo bio nebo farmářské. A máte-li...

LISTOVÉ TĚSTO

10.02.2014 17:29
Proč se doma mořit s listovým těstem, když si je můžete koupit a ušetřit tak poměrně dost peněz, času, práce i zaneřáděnou kuchyň? Jednou jedinkrát se zkuste přemoci, listové těsto si vyrobte doma a upečte z něj Váš nejoblíbenější dezert. Třeba nakonec usoudíte, že za tu námahu to...

LINECKÉ TĚSTO

12.12.2013 18:08
Linecké těsto (pâte sablée) je křehké, jemné a mírně drolivé. Příprava je snadná a zabere nanejvýš 10 až 15 minut. V tomto případě totiž platí, že méně je více - zdlouhavé hnětení a propracování je přímo nežádoucí. Kupovaná linecká těsta většinou obsahují margarín, takže s poctivým...

KŘEHKÉ TĚSTO

11.12.2013 17:38
Křehké těsto (pâte brisée) je jemné, trošku drolivé a má nádherně máslovou chuť. Překvapí šíří využití – lze z něj upéct sušenky, dortový korpus, koláč nebo třeba quiche. Příprava je vcelku jednoduchá a nezabere víc než čtvrthodinku. Kupovaná křehká těsta většinou obsahují margarín,...