sladkadvojtecka@email.cz

Jeden kousek nestačí ...

 

 

Kromě pečení sladkostí a výroby domácích belgických pralinek také několikrát týdně peču kváskový celozrnný chléb. Chcete-li s pečením kváskového chleba začít a nemáte kvásek nebo nevíte jak, napište. Trochu kvásku Vám ráda předám a radu ohledně pečení chleba také. A pokud budu mít čerstvě upečeno, tak i krajíc nebo dva na cestu.

FRANCOUZSKÝ HRUŠKOVÝ KOLÁČ

26.03.2014 19:36

Pro francouzskou kuchyni mám slabost. A to velkou. Na francouzské dezerty a koláče je většinou potřeba spousta másla, cukru, šlehačky a vajíček, už jen proto musí být výsledek skvělý. A ani tento hruškový koláč není výjimkou. Na rozdíl od většiny francouzských receptů je jeho příprava kupodivu rychlá a snadná. Stačí si jen vyrobit a krátce předpéct linecké těsto, hrušky obalit ve směsi cukru a skořice a zalít směsí ze šlehačky, mouky, vajíček a koňaku. Pro větší efekt ještě na povrchu vykouzlete karamelovou krustu.

Opět jsem vyměnila obyčejnou bílou mouku za celozrnnou špaldovou, a to nejen v těstě, ale i v náplni. V receptu jsou dobré obě, jen ta celozrnná špaldová je zdravější.

 

Na linecké těsto budete potřebovat:

  • 200 g hladké špaldové celozrnné mouky,
  • 50 g třtinového cukru,
  • špetku soli,
  • 120 g másla,
  • 1 vejce.

 

Na náplň budete potřebovat:

  • 3 velké hrušky,
  • 50 g třtinového cukru,
  • ½ lžičky skořice,
  • 1 vejce,
  • 50 g třtinového cukru,
  • 30 g hladké celozrnné špaldové mouky,
  • 100 ml smetany ke šlehání,
  • 3 lžíce koňaku,
  • třtinový cukr.

 

Postup:

Nejprve si připravte linecké těsto. Do mísy nasypte mouku, cukr a špetku soli. Promíchejte a přidejte vychlazené máslo nakrájené na menší kostky. Nejprve vidličkou a pak konečky prstů máslo rozmačkejte do velikosti ovesných vloček. Vmíchejte vajíčko a rychle uhněťte kouli. Hřbetem dlaně ji několikrát rozetřete po pracovní desce, aby se suroviny dobře propojily. Opět vytvarujte z těsta kouli, zabalte do fólie a nechte v lednici odpočinout alespoň po dobu 2 hodin.

Troubu rozehřejte na 200 ºC.

Z těsta vyválejte plát a pomocí válečku jej přeneste do nízké koláčové formy o průměru 26 cm (nápomocná je i silikonová podložka, na které těsto vyválíte a pak snadno přenesete do formy). Přebytky těsta založte a prsty vytvořte okraj. Dejte opět vychladit na 20 minut.

Zatím si připravte hrušky a náplň. V míse smíchejte cukr se skořicí. Hrušky oloupejte, nakrájejte na osminky a pomocí vidličky obalte ve směsi cukru a skořice. Pokud jsou tvrdší, stačí je ve směsi prohodit, měkčí kousky by se ale mohly polámat.

Vajíčko spolu s cukrem vyšlehejte, až bude směs světlá a hustá. Postupně vmíchejte mouku, smetanu a nakonec koňak. Hrušky i náplň zatím odložte stranou.

Koláč vyndejte z lednice. Dno propíchejte vidličkou, vyložte pečícím papírem a naplňte suchými luštěninami, aby se dno koláče nevzdouvalo. Dejte péct na 200 ºC přibližně 5 až 7 minut. Poté odstraňte luštěniny i pečící papír a pečte dalších 5 minut.

Na předpečený korpus vyskládejte hrušky. Nejprve vytvořte vnější prstenec a potom zaplňte střed. Hrušky opatrně zalijte připravenou náplní. Koláč vraťte do trouby a při 190 ºC pečte asi 10 minut.

Koláč lehce posypte třtinovým cukrem a vraťte do trouby na dalších 15 až 20 minut. Cukr by měl lehce zkaramelizovat.

Koláč podávejte ještě teplý.

 

Rady a na co si dát pozor:

  • V případě lineckého těsta je nutné pracovat rychle a těsto příliš nepropracovávat. Pokud máslo příliš změkne a zteplá, těsto se bude lepit a trhat. Proto používejte jen konečky prstů nebo hřbet dlaně, jsou nejstudenější. Naopak nepoužívejte samotnou dlaň. Další obecné rady naleznete v návodech u lineckého těsta.
  • Místo hrušek můžete použít také jablka, výborné jsou i nashi (hruškojablka).

Diskusní téma: FRANCOUZSKÝ HRUŠKOVÝ KOLÁČ

Hello, write about the prices

RobertBom 31.03.2024
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

туры на кольский полуостров

tury_kolskiy_kdMi 31.03.2024
Отдых с комфортом: лучшие туры на Кольский полуостров
туры на кольский полуостров летом 2024 [url=tury-na-kolskii-poluostrov.ru]tury-na-kolskii-poluostrov.ru[/url] .

купить диплом

diplom_paml 31.03.2024
Купить диплом в Москве: как оформить документы
купить диплом москва [url=diplom-01.ru]diplom-01.ru[/url] .

Hi write about your the price for reseller

RobertBom 30.03.2024
Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.

как отличить мануального терапевта от шарлатана

WilliamTom 29.03.2024
является участником банды . Именно помогла ему открыть сайт и теперь она за своё покровительство и раскрутку получает часть денег от клиентов-лохов, которых обработал мерзавец-шарлатан.

Как это обычно и бывает у мошенников, — это не настоящие имя-отчество, а очередной псевдоним. За случайной кличкой скрывается безработный, раньше уже мотавший сроки, продолжающий свою мошенническую деятельность.

Вместо реального фото, на вывешено сгенерированное нейросетью изображение мультяшного персонажа, эдакого старца-волхва. Настоящую же свою испитую,физиономию немаг тщательно скрывает, так как справедливо опасается, что вычислят и накажут.

Также на размещены написанные аферистом отзывы даже за 2010 год. В реальности же сайт появился всего пару недель назад – 15 февраля 2024 года. И именно эти две недели уголовник обманывает именно под кличкой.

Однако у него уже есть опыт в мошеннической деятельности, так как раньше он промышлял под кличками:

Будьте бдительны: и на сайте и на других подобных площадках действуют опасные и умелые в своей противозаконной деятельности аферисты. Они знают, как войти в доверие, но никто из них не способен оказать реальную помощь.

И шарлатан и подобные ему, постоянно дают пустые обещания. Деньги гребут лопатой, но никогда ни одному человеку не помогут. Так как все приписываемые им сверхъестественные способности — один сплошной обман. Ни один реальный отзыв от обманутых клиентов на не будет пропущен лжемагом – все отзывы от сам себе и пишет.


фильм шарлатан 2020 смотреть онлайн в хорошем качестве
шарлатаны сериал
шарлатан фильм 2020 смотреть онлайн бесплатно в хорошем качестве
сериал шарлатаны 2 сезон дата выхода
доктор шарлатан и его дочери фильм 1980 актеры
шарлатаны
от чего прослыл я шарлатаном пуговица
как отличить мануального терапевта от шарлатана
шарлатаны это
шарлатан предыстория

Aloha, i write about your price

RobertBom 27.03.2024
Ciao, volevo sapere il tuo prezzo.

Test, just a XRumer 23 StrongAI test..

StephenNef 25.03.2024
Hello!

This post was created with XRumer 23 StrongAI.

Good luck :)

I join. And I have faced it. Let's discuss this question.

EugeneItese 25.03.2024
I join. It was and with me. Let's discuss this question.

publicity
mmfporn.com/tags/bizarre/
@456FgDDY8

I consider, that you are mistaken. Write to me in PM, we will talk.

EugeneItese 24.03.2024
I consider, that you are not right. Write to me in PM, we will talk.

guardianship
mmfporn.com/tags/milf-outdoor/
@456FgDDY8

It is remarkable, rather amusing message

EugeneItese 24.03.2024
It is remarkable, rather amusing answer

circumspection
mmfporn.com/tags/jiggly-ass/
@456FgDDY8
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>