sladkadvojtecka@email.cz

Jeden kousek nestačí ...

 

 

Kromě pečení sladkostí a výroby domácích belgických pralinek také několikrát týdně peču kváskový celozrnný chléb. Chcete-li s pečením kváskového chleba začít a nemáte kvásek nebo nevíte jak, napište. Trochu kvásku Vám ráda předám a radu ohledně pečení chleba také. A pokud budu mít čerstvě upečeno, tak i krajíc nebo dva na cestu.

FRANCOUZSKÝ HRUŠKOVÝ KOLÁČ

26.03.2014 19:36

Pro francouzskou kuchyni mám slabost. A to velkou. Na francouzské dezerty a koláče je většinou potřeba spousta másla, cukru, šlehačky a vajíček, už jen proto musí být výsledek skvělý. A ani tento hruškový koláč není výjimkou. Na rozdíl od většiny francouzských receptů je jeho příprava kupodivu rychlá a snadná. Stačí si jen vyrobit a krátce předpéct linecké těsto, hrušky obalit ve směsi cukru a skořice a zalít směsí ze šlehačky, mouky, vajíček a koňaku. Pro větší efekt ještě na povrchu vykouzlete karamelovou krustu.

Opět jsem vyměnila obyčejnou bílou mouku za celozrnnou špaldovou, a to nejen v těstě, ale i v náplni. V receptu jsou dobré obě, jen ta celozrnná špaldová je zdravější.

 

Na linecké těsto budete potřebovat:

  • 200 g hladké špaldové celozrnné mouky,
  • 50 g třtinového cukru,
  • špetku soli,
  • 120 g másla,
  • 1 vejce.

 

Na náplň budete potřebovat:

  • 3 velké hrušky,
  • 50 g třtinového cukru,
  • ½ lžičky skořice,
  • 1 vejce,
  • 50 g třtinového cukru,
  • 30 g hladké celozrnné špaldové mouky,
  • 100 ml smetany ke šlehání,
  • 3 lžíce koňaku,
  • třtinový cukr.

 

Postup:

Nejprve si připravte linecké těsto. Do mísy nasypte mouku, cukr a špetku soli. Promíchejte a přidejte vychlazené máslo nakrájené na menší kostky. Nejprve vidličkou a pak konečky prstů máslo rozmačkejte do velikosti ovesných vloček. Vmíchejte vajíčko a rychle uhněťte kouli. Hřbetem dlaně ji několikrát rozetřete po pracovní desce, aby se suroviny dobře propojily. Opět vytvarujte z těsta kouli, zabalte do fólie a nechte v lednici odpočinout alespoň po dobu 2 hodin.

Troubu rozehřejte na 200 ºC.

Z těsta vyválejte plát a pomocí válečku jej přeneste do nízké koláčové formy o průměru 26 cm (nápomocná je i silikonová podložka, na které těsto vyválíte a pak snadno přenesete do formy). Přebytky těsta založte a prsty vytvořte okraj. Dejte opět vychladit na 20 minut.

Zatím si připravte hrušky a náplň. V míse smíchejte cukr se skořicí. Hrušky oloupejte, nakrájejte na osminky a pomocí vidličky obalte ve směsi cukru a skořice. Pokud jsou tvrdší, stačí je ve směsi prohodit, měkčí kousky by se ale mohly polámat.

Vajíčko spolu s cukrem vyšlehejte, až bude směs světlá a hustá. Postupně vmíchejte mouku, smetanu a nakonec koňak. Hrušky i náplň zatím odložte stranou.

Koláč vyndejte z lednice. Dno propíchejte vidličkou, vyložte pečícím papírem a naplňte suchými luštěninami, aby se dno koláče nevzdouvalo. Dejte péct na 200 ºC přibližně 5 až 7 minut. Poté odstraňte luštěniny i pečící papír a pečte dalších 5 minut.

Na předpečený korpus vyskládejte hrušky. Nejprve vytvořte vnější prstenec a potom zaplňte střed. Hrušky opatrně zalijte připravenou náplní. Koláč vraťte do trouby a při 190 ºC pečte asi 10 minut.

Koláč lehce posypte třtinovým cukrem a vraťte do trouby na dalších 15 až 20 minut. Cukr by měl lehce zkaramelizovat.

Koláč podávejte ještě teplý.

 

Rady a na co si dát pozor:

  • V případě lineckého těsta je nutné pracovat rychle a těsto příliš nepropracovávat. Pokud máslo příliš změkne a zteplá, těsto se bude lepit a trhat. Proto používejte jen konečky prstů nebo hřbet dlaně, jsou nejstudenější. Naopak nepoužívejte samotnou dlaň. Další obecné rady naleznete v návodech u lineckého těsta.
  • Místo hrušek můžete použít také jablka, výborné jsou i nashi (hruškojablka).

Diskusní téma: FRANCOUZSKÝ HRUŠKOVÝ KOLÁČ

I apologise, but, in my opinion, you are not right. I am assured. I can defend the position. Write to me in PM, we will talk.

EugeneItese 22.03.2024
I apologise, but, in my opinion, you are not right. I am assured. I suggest it to discuss. Write to me in PM, we will talk.

care
mmfporn.com/tags/cum-at-the-same-time/
@456FgDDY8

I think, that you are mistaken. Let's discuss it. Write to me in PM.

EugeneItese 22.03.2024
I think, that you are not right. Let's discuss it. Write to me in PM.

circumspection
mmfporn.com/tags/brazzer/
@456FgDDY8

Please, tell more in detail..

EugeneItese 21.03.2024
Please, more in detail

concern
mmfporn.com/tags/gay-frottage-cum/
@456FgDDY8

You have hit the mark. In it something is also idea good, agree with you.

EugeneItese 21.03.2024
You have hit the mark. In it something is also idea good, I support.

notice
mmfporn.com/tags/thailand/
@456FgDDY8

Test, just a XRumer 23 StrongAI test!

StephenNef 21.03.2024
Hello.

This post was created with XRumer 23 StrongAI.

Good luck :)

Неподписанные руки в школа телеграм

Darenled 21.03.2024
Привести в исполнение другую вашу прихоть, энергообмен фото да видео.
Присоединяйтесь в телеграм @ingirldating

I would like to talk to you, to me is what to tell.

EugeneItese 21.03.2024
In it something is. Clearly, many thanks for the help in this question.

notoriety
mmfporn.com/tags/rusisan-student/
@456FgDDY8

маг иннер отзывы - любовный приворот в казани

Archievesse 20.03.2024
Пользуясь услугами Мага Иннера, я заказывала ритуалы приворота и была приятно удивлена результатами. Иннер проявил большое понимание моих потребностей и провел каждый ритуал с высочайшей степенью внимания и профессионализма. Я чувствую, что моя жизнь изменилась к лучшему благодаря его помощи, и я благодарна ему за это. Рекомендую Мага Иннера всем, кто ищет помощи в области приворота и магии.



иннер отзывы маг
маг иннер отзывы


илья приворот безопасный

Hallo i am writing about price for reseller

RobertBom 20.03.2024
হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

Hi, i am writing about your the price for reseller

RobertBom 20.03.2024
Hi, kam dashur të di çmimin tuaj
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>